Silky handzagen
Tsurugi Curve LEFTY 375-6.5
KSI345837
Tsurugi Curve - Agressief zagen met chirurgische precisie
De Tsurugi Curve LEFTY is de eerste Silky zaag met linkshandig holster. De zaag zelf is zowel voor links- als rechtshandigen te gebruiken. De LEFTY is te herkennen aan de gouden banden op de holster en is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:
- Tsurugi Curve LEFTY 330-7,5 (bladlengte 330 mm en 7,5 tand per 30 mm)
- Tsurugi Curve LEFTY 375-6,5 (bladlengte 375 mm en 6,5 tand per 30 mm)

De nieuwe Tsurugi Curve 375-6,5 heeft een extra grove vertanding en het blad is 0,1 mm dikker dan de Tsurugi Curve 330-7,5 waardoor deze waanzinnige bladlengte met lage rug bereikt kan worden. Het gebogen blad is ideaal voor het zagen boven schouderhoogte en zaagt bovendien nog sneller dan een recht blad.

Sterk blad uit één geheel (mono-construction)
Het blad bestaat uit één geheel en loopt door in het handvat wat ervoor zorgt dat de Tsurugi Curve een perfect uitgebalanceerde zaag is. Daarnaast levert de zaag extra kracht en flexibiliteit én geeft het meer comfort tijdens het zagen. Het blad uit een geheel wordt door professionals over de hele wereld beschouwd als een unieke producteigenschap.

Rubberen revolvergreep
De rubberen revolvergreep bestaat uit twee delen die, zonder gebruik van gereedschap, van het blad geritst kunnen worden en op een nieuw blad gezet kunnen worden. De rubberen anti-slip grepen absorberen de zaagtrillingen en brengen deze energie (zonder verval) direct naar het zaagwerk. Er bevinden zich 2 verdikkingen aan het eind van de greep die de hand nog beter beschermen tegen het uitglijden op het blad.

Holster met vergrendelingsysteem
De Tsurugi Curve wordt geleverd met een aluminium holster, waarvan de opening voorzien is van 4 kleine rolletjes, zodat de scherpe tanden de hoes niet beschadigen bij het in- en uitnemen van de zaag. Silky heeft uiterst veel aandacht geschonken aan het goed vast laten zitten van de greep in de holster: hij valt er bij toevallig contact niet zomaar uit! De holster kan aan een riem bevestigd worden en heeft gleufjes zodat ook beenbevestiging mogelijk is met een apart te verkrijgen lint.

Zaagcapaciteit
Het kenmerkende smalle blad met de lage rug maakt de Tsurugi Curve zeer geschikt voor werken tussen dichte begroeiing. De tanden zijn met precisie in het blad geslepen met elk 4 snijvlakken. Doordat de tanden niet zijn "gezet" snijdt het snijvlak recht in het hout. Hierdoor worden circa 50% minder houtcellen kapot gemaakt. Dit vraagt veel minder zaagkracht, maar staat ook garant voor een zuivere zaagsnede, zonder afbreken van het hout, waardoor het niet of nauwelijks splintert en er een zeer fijne, gladde zaagsnede ontstaat. Bij levend hout wordt het invreten van virussen en schimmels voorkomen en het herstel van de zaagwond bespoedigd.
€ 96,95 Totaal incl. BTW Op voorraad